JLM DL149 – Flygbild

Bild som illustrerar objekt c60-214396

Beskrivning: Flygfoto över Häggenås. Frigiven av försvarsstaben. Vykort E916.

Senare uppgifter:
Byn i Häggenås är Kogsta (Kougsta), med Konsumbutiken i den ljusa byggnaden nere t.h. Den stora ljusa byggnaden längst t.v. är diversehandeln som ligger nästan vid järnvägsstationen, utom bild.
Den ljusa byggnaden med flaggstång närmast t.h. om diversehandeln är Gästis som senare var kommunalhus i Häggenås kommun. Bondgården uppe i vänstra hörnet är Olof Arons och Paul & Greta Grönlunds.
T.v om Konsum ses Hedlunds snickerifabrik och Hedlunds bostadshus. (Det ljusa.) (på 30-40-talet). Rakt upp, skymt av några träd, syns bageriet.
I mitten av bilden, med trädalléer är Gamla gästis med Högfors träsliperis bostadshus. Vi järnvägen syns också massamagasinet som användes av Högfors träsliperi vid lastning av massabalarna på järnväg. Man skymtar även en stolpe till linbanan som användes för transport av balarna från Högfors till järnvägsstationen. (Sverre Östby, 2022-08-31)

Objektnummer: DL149

Tillkomstperiod: Cirka 1937

Bildtyp: S-V negativ

Motivkategori: Flygbilder

Motiv - Land: Sverige

Motiv - Landskap: Jämtland

Motiv - Län: Jämtlands län

Motiv - Kommun: Östersund

Motiv - Socken: Häggenås

Motiv - Ort: Häggenås

Licensinformation: Creative Commons - Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar

Personrelation

Fotograf: AB Flygtrafik, Dals Långed

Grupperingar


Källhänvisning

Showing qrtag"JLM DL149 – Flygbild", Stiftelsen Jamtlis Samlingar, hämtad 21 maj 2024
https://jlm.kulturhotell.se/objects/c60-214396/

1 Kommentarer om “JLM DL149 – Flygbild

Sverre Östby Sverre Östby avatar
2022-08-31 18:16 Byn i Häggenås är Kogsta(Kougsta)med Konsumbutiken i den ljusa byggnaden nere t.h. Den stora ljusa byggnaden längst t.v. är diversehandeln som ligger nästan vid järnvägsstationen, utom bild. Den ljusa byggnaden med flaggstång närmast t.h. om diversehandeln är Gästis som senare var kommunalhus i Häggenås kommun. Bondgården uppe i vänstra hörnet är Olof Arons och Paul & Greta Grönlunds. T.V om Konsum ses Hedlunds snickerifabrik och Hedlunds bostadshus. (Det ljusa.) (på 30-40 talet) Rakt upp, skymt av några träd, syns bageriet. I mitten av bilden, med trädalléer är Gamla gästis med Högfors träsliperis bostadshus. Vi järnvägen syns också massamagasinet som användes av Högfors träsliperi vid lastning av massabalarna på järnväg. Man skymtar även en stolpe till linbanan som användes för transport av balarna från Högfors till järnvägsstationen.

Svara

Lämna en kommentar

Jamtli Bildbyrå håller stängt året ut.
Detta innebär att vi inte kan vara behjälpliga med analoga eller digitala bildkopior under perioden.
Eventuella frågor hänvisas till: info@jamtli.com

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det och maila till havremagasinet@jamtli.com

Din e-postadress kommer inte publiceras.

För att kommentera, måste du läsa och samtycka till Användarvillkor.